Side 1/ Side 2 / Side 3 Wok med marinert svinekjøtt og nudler
Beskrivelse: |
 |
4 porsjoner, spennende wokrett
|
|
Ingredienser: |
|
600 g svinekjøtt i strimler 3 ss søt soyasaus 2 båter hvitløk 1/2 ss fersk ingefær 1 ss finhakket fersk koriander 1/2 rød chili 6 ss olje 1 purre eller 4 vårløk 1 rød paprika 1 gulrøtter 1 løk 2 pakker nudler 1/2 ts pepper
|
|
Tilberedning: |
|
1. Finhakk hvitløk chili og koriander. Riv fersk ingefær. Bland dette sammen med kjøttet og soyasausen og la det marinere ca 1 time. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i tynne strimler( fyrstikkstørrelse). Kok opp vann og tilsett nudlene, dra kjelen til side og la trekke i 5 min.
2. Stek kjøttet raskt i olje i flere omganger, 2-3 minutter på sterk varme.
3. Fres kjøttet raskt på sterk varme, bland i grønnsaksstrimlene og rør nudlene forsiktig til slutt. Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.
|
|
Scampi med chili og honning
Beskrivelse: |
 |
Dette er godt!
|
|
Ingredienser: |
|
ca. 300 g fryste, rå scampi uten skall 1 løk 1 stor hvitløkbåt 1 chilipepper 1 gul paprika 1-2 ss olivenolje 2 ss soyasaus 1-2 ss blanding av sitronsaft og flytende honning 1 1/2 dl tomatpurre
Smak til med: salt og pepper
Tilbehør: kokt ris og bagetter soyasaus
|
|
Tilberedning: |
|
Rens scampiene fri for skall og snitt langs ryggen slik at du fjerner den mørke randendette fører også smaken av krydderet inn i scampien
Rens og skjær grønnsakene i små biter.
Bland tomatsausen med sitronsaft, soya og honning.
Varm opp oljen i en stekepanne med høye kanter eller i en wok.
Legg i de tinte scampiene og løken.
Fres det på sterk varme i noen minutter.
Tilsett paprika og chilipepper og fres det ytterligere et par minutter.
Hell i tomatsausblandingen.
La det hele koke opp og småputre på svak varme under omrøring i 1-2 min. Smak til med salt og pepper.
|
|
Gulasjsuppe
Beskrivelse: |
 |
Denne nasjonale suppa er god som egen rett
|
|
Ingredienser: |
|
500-750 g. suppekjøtt av okse uten ben 2 ss. matolje 2 store løker 2 ss. smør 2 hvitløksbåter 1 ss. paprikapulver 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 fersk chili ca. 7 dl. vann 2 ts. karve 1 boks hele tomater 2 poteter
|
|
Tilberedning: |
|
Skjær kjøttet i små biter. Brun kjøttet i oljen. Ta opp kjøttet og legg det på et fat.
Skrell og skjær løken i skiver. Fres løken i smør i samme gryte som du brunet kjøttet. Press og tilsett hvitløken og paprikapulveret.
Skjær paprikaene i skiver og chilien i små biter. Legg kjøttet tilbake i gryten og hell over vannet. Tilsett paprikaene, chilien, salt, karve og de hermetiske tomatene.
La suppen småputre under lokk til kjøttet er mørt (ca. 2 timer. Skum av suppen mot slutten. Tilsett de oppskjærte potetene og la suppen koke i ytterligere 30 minutter. Smak til med evt. mer krydder.
Server gjerne med en klatt crème fraîche eller rømme. og ferske baquetter
|
|
Lakseburgere med røkt Jarlsberg
Beskrivelse: |
 |
Kan dette få barna til å like fisk ?
|
|
Ingredienser: |
|
100 g smør 3,5 dl melk 50 g gjær 1 strøken ts salt 1/2 k g hvetemel 1/2 ts sesamfrø egg til pensling
Burgere: 600 g laksefilet uten skinn og ben 2 1/2 ts salt 2 ss potetmel 1/2 ts hvit pepper 2 ts finklippet persille 2 ts finklippet gressløk 3 ts finhakket løk 1 1/2 dl kremfløte smør til steking
Marinerte tomater: 400 g (plomme-) tomater 1 dl olivenolje 1/2 ts salt 2 ts tomatpurè 1 ts finklippet frisk timian 2 ts (lagert) rødvinseddik 1/2 skrelt hvitløksfedd 1 klype hvit pepper 400 g røkt Jarlsbergost i skiver 100 g finhakkede sylteagurker 100 g finhakket løk salat
|
|
Tilberedning: |
|
Still stekeovnen på 200°C. Smelt smøret og bland med melken. Løs gjæren opp i væsken. Bland inn salt og bakepulver. Spe med mel til en god deig. La deigen få heve i bollen på et lunt sted til dobbel størrelse. Kna den godt gjennom og trill ut pene, små boller. Sett bolene på smurt bakeplater og la dem heve ca. 20 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø. Sett bollene inn i den varme ovnen. Steketiden er ca. 20 minutter.
Burgere: Ha fisken i biter. De skal være ganske grove (0,5 x 0,5 cm). Rør det sammen.
|
|
Kålruletter
Ingredienser: |
|
300 g kjøttdeig ½ ts salt ¼ ts pepper ¼ ts malt muskat ¼ ts malt ingefær ca 2 ½ ss potetmel ca. 1,5 dl melk eller vann 12 blad kål ca. 1 l kjøttkraft
|
|
Tilberedning: |
|
Lag kjøttfarse: bland kjøttdeig, potetmel, salt, krydder og melk i foodprocessoren. Husk at alt må være avkjølt. Ta kålbladene fra stilken, og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og pakk dem sammen som en pakke. Du kan binde rundt en tråd, eller legge de tett i tett i en ildfast form eller kjele. Slå på kokende buljong / kraft og la dem koke i ca. 15 minutter i kjele med lokk. De kan også "kokes" i ildfast form i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter. Kokevannet kan med fordel brukes til saus. Server kålruletter med poteter og saus
|
|
Medisterkaker med surkål
Ingredienser: |
|
500 g medisterdeig 1,5 ts salt 3 ss potetmel ¾ ts pepper ¼ ts malt muskat ¼ ts malt ingefær 2,5 dl melk
|
|
Tilberedning: |
|
Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.
Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av voesken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.
Tilsett potetmel og krydder.
Spe i resten av melken.
Form til runde kaker. Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem i brun saus.
|
|
Kjøttkaker i brun saus med stuet kål
Ingredienser: |
|
(4 porsjoner )
Kjøttkaker: 500 gr kjøttdeig 1½ ts salt 0.2 ts pepper nykvernet 0.2 ts muskatblomme malt 0.2 ts ingefær malt 2½ ss potetmel 2 dl Melk 3 ss margarin til steking
Brun saus: 2½ ss margarin 3 ss hvetemel 4 dl kraft ½ ts ca.? salt
Kålstuing: 750 gr hodekål snittet 3 dl vann ½ ts salt
Hvit saus til stuing: 1 ss Margarin 2 ss hvetemel 4 dl Melk ½ ts salt
|
|
Tilberedning: |
|
Kjøttkaker: Arbeid saltet inn i kjøtt deigen til den er seig. Rør inn krydder og potetmel. Spe med væske, litt om gangen. Form farsen til runde kaker og stek dem i smør i panne. Ha ferdigstekte kaker over i gryte med sausen for å la dem trekke. Brun saus: Lag brun jevning Kok opp kraft eller sjy og hell i jevningen . Rør hele tiden så det ikke blir klumper. Rør til sausen koker opp, og la den småkoke ca. 10 -15 minutter. Sausen kan justeres med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt og eventuelt annet krydder. Kål: kutt kålen i "terninger " og kok den i lettsaltet vann til den er myk. Hell fra kokevannet. Bechamelle saus til stuingen: Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melken og rør hele tiden. |
|
Side 1/ Side 2 / Side 3
Tilbake til oppskrifter
|
|
|
|
|
|