Sjømat

Kveite fra ovn

Beskrivelse:
.En nydelig fisk til fest

Ingredienser:
700-800 g kveiteskiver eller filét av kveite
2 purre
4 gulrøtter
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl fiskekraft
1 dl reven ost
salt
sitronpepper

Tilberedning:
Rens og skjær purre og gulrøtter i 1 cm store terninger/ringer.

Smør en ildfast form og legg grønnsakene i. Strø salt og krydder på fisken og legg denne over grønnsakene. hell fløte og fiskekraft over.

Stekes i ovn ved 200 C

Server med poteter Duchesse - eller mandelpote purre.

Blåskjell i hvitvin og fløte

Beskrivelse:
.Blåskjell er en fryd for øyet og smaksorganene

Ingredienser:
(4 porsjoner)

2 kg. blåskjell
1 løk
2 fedd hvitløk
1 pytt fløte
1-2 dl. hvitvin
2 ss. smør
Fersk persille

Tilberedning:
Vask blåskjellene, fjern de blåskjellene som er ødelagt i skallet eller ikke vil lukke seg når du slår blåskjellet mot benken.

Hakk løken, press hvitløken. Fres dem i en stor gryte med smør. Hell på hvitvinen og kok den ned til det halve. Hell deretter i fløten og la også dette koke ned til det halve.

Deretter skal blåskjellene oppi gryta. Sett på lokk og la det koke i ca. 5-7 minutter eller til blåskjellene åpner seg. De som ikke åpner seg, må kastes.

Serves i dype tallerker, med baguetter


Seibiff med løk

Ingredienser:
500 gr seifilet
salt og pepper
2 hele løk
poteter
gulrot

Tilberedning:
Fileten skjæres i porsjon stykker. Vendes i mel tilsatt salt og pepper og brunes i margarin i steikepanne. Haes over i ildfast form . Løken skjæres i skiver og brunes i panne. Haes over fisken i forma . Deglaser panna og ha glace over fisken. Bakes ferdig i ovn på 160 grader ( ca 10 minutter ) Server med råkost salat og kokte poteter eller potet purre.

Fiskeboller i Karry saus

Ingredienser:
(fiskeboller) 500 gr fiskefilet
½ ts salt
1 ss potemel
3,5 dl melk
pepper evt. muskat

(Karrysaus)
2 ss hvetemel
2 ss margarin
5 dl fiske kraft
karry
2 dl melk

Tilberedning:
Fisken males 2 ganger . Haes i food prosessor og kjøres med saltet. Spe med melk og tilsett potet mel til slutt. Tilsmak med krydder. Påse at alt er kaldt Lag ei prøvebolle for å sjekke konsistens. Og smak. Bollene formes med skje og trekkes i kraft. Sviss karry i margarinen, lag jevning av smøret og mel. Tilsett fikekraft og la småkoke . Tilsmak med melk , salt og pepper. La fiske bollene trekke i sausen 5 minutter før servering

Tilbake til oppskrifter

Matakademiet -  Leier Kurslokaler bl.annet i Trondheim:
Vestre Rosten 73 B, 7072 HEIMDAL -
 Postadresse: ENGAN, 7584  SELBUSTRAND
Tlf: 920 89 029 - E-post: post@matakademiet.no

 sitemap
Admin