Side 1 / Side 2 / Side 3
Alle oppskrifter
Kveite fra ovn
Beskrivelse: |
 |
En nydelig fisk til fest
|
|
Ingredienser: |
|
700-800 g kveiteskiver eller filét av kveite 2 purre 4 gulrøtter 1 1/2 dl fløte 1 1/2 dl fiskekraft 1 dl reven ost salt sitronpepper
|
|
Tilberedning: |
|
Rens og skjær purre og gulrøtter i 1 cm store terninger/ringer.
Smør en ildfast form og legg grønnsakene i. Strø salt og krydder på fisken og legg denne over grønnsakene. hell fløte og fiskekraft over.
Stekes i ovn ved 200 C
Server med poteter Duchesse - eller mandelpote purre.
|
|
Blåskjell i hvitvin og fløte
Beskrivelse: |
 |
Blåskjell er en fryd for øyet og smaksorganene
|
|
Ingredienser: |
|
(4 porsjoner)
2 kg. blåskjell 1 løk 2 fedd hvitløk 1 pytt fløte 1-2 dl. hvitvin 2 ss. smør Fersk persille
|
|
Tilberedning: |
|
Vask blåskjellene, fjern de blåskjellene som er ødelagt i skallet eller ikke vil lukke seg når du slår blåskjellet mot benken.
Hakk løken, press hvitløken. Fres dem i en stor gryte med smør. Hell på hvitvinen og kok den ned til det halve. Hell deretter i fløten og la også dette koke ned til det halve.
Deretter skal blåskjellene oppi gryta. Sett på lokk og la det koke i ca. 5-7 minutter eller til blåskjellene åpner seg. De som ikke åpner seg, må kastes.
Serves i dype tallerker, med baguetter
|
|
Elgpostei
Beskrivelse: |
 |
Godt i jakt tida
|
|
Ingredienser: |
|
350 gr elg kjøtt 100 gr kylling lever vin krydder salt fløte 2egg potetmel
|
|
Tilberedning: |
|
Kjøtt og lever kvernes. Pass at alt er kaldt. Rør sammen med salt. Egg tilsettes 1 av gangen før potetmel. Tilsmak med krydder og spe lett med fløte til postei massen har en smidig konsistens ( ikke flytende )
Massen haes i smurt form og bakes i ovnen i ca 45 min. på 160 * C
Servers varm / kald med brød og bacon
|
|
Filet av svinekjøtt, Orientalsk
Beskrivelse: |
 |
Her får du varme følelser ..
|
|
Ingredienser: |
|
400 g svinefilet 1 syrlig eple 2 ss smør eller margarin salt pepper 1 ts karri 1 hvitløkfedd 1 dl buljong 1 dl fløte 1 ss tørr sherry 2-3 bananer 1 ss smør eller margarin 1 ss kokos
|
|
Tilberedning: |
|
Skjær bort sener og hinner fra kjøttet. Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Bank ut skivene med knyttneven. Ta kjernhuset ut av eplene, skrell og skjær eplene i terninger.
Brun kjøttskivene på begge sider. Strø over salt og krydre med pepper og karri. Ha i epleterningene og press hvitløk over. Hell på buljong og fløte.
La retten småkoke under lokk i ca 10 minutter. Ta opp kjøttet og hold det varmt. Kok sausen til den blir tykk og jevn. Smak til med sherry.
Skrell og skjær bananene i ca 5 cm lange biter. Fres bitene i smøret slik at de får litt farge.
Legg kjøttet på et fat, hell sausen over og pynt med bananbiter og strø over kokos. Kokosen kan ristes i tørr panne slik at den får litt farge.
|
|
Lam med hvitløk og rødvinsaus
Beskrivelse: |
 |
Hvitløk og lam er gode følgesvenner
|
|
Ingredienser: |
|
150 gram frisk spinat 3 ss. vegetabilsk olje 300 gram fint lammekjøtt, benfritt og skåret i tynne skiver 4 fedd hakket hvitlløk Litt nykvernet hvit pepper 1/2 ts sukker (Litt finhakket chili om man vil ha det sterkt) 1 ss Rødvin 5-6 ss lammekraft 1 vårløk, finsnittes i strimler
|
|
Tilberedning: |
|
Vask og skjær spinaten i strimler, forvell den i kokende vann 1 minutt, rist vannet ut av den og legg den på et serveringsfat. Varm oljen i woken, surre lammekjøttet til alt har fått stekehinne. Ha i hvitløk, hvit pepper, sukker, rødvin, kraft og vårløk, rør og stek et minutt eller to til det kjøttet er gjennomstekt. Smak på sausen, er den for salt, ha i nøn vanndråper. Kjøtt og saus helles på serveringsfatet, pynt med hakket koriander, serveres med ris. 4 porsj.
|
|
Helstekt Indrefilet
Beskrivelse: |
 |
Dette berger kvelden!
|
|
Ingredienser: |
|
Indrefilet: 800 gr indrefilet Smørstekte mandelpoteter: 12 stk Mandel poteter smør og krydder Rødvinsfløtesaus: 1 fl rødvin 2 løk 1 hvitløk kraft/buljong Salt, pepper, timian 1 box fløte 2 pk usaltet smør
Sauterte grønnsaker: Her tar vi de grønnsaker vi har Eks gulrot blomkål brokkoli kålrabi etc
|
|
Tilberedning: |
|
Indrefilet: 1. Renskjærskjær indrefileten 2. Svi av i panne, krydre med salt og pepper og stek i stekovn på 120 gr (kjernetemp 57 gr)
Smørstekte mandelpoteter: 1. Vask og kok potetene nesten ferdig 2. Del potetene i båter. 3. Stek i panne med olje og krydre med timian og grillkrydder 4. Legg på brett og stek videre i stekeovn på 180 gr.
Rødvinsfløtesaus: 1. skrell og kutt løk, hvitløk i terninger små, små 2. ha i kaserolle og hell over rødvin 3. kok til halvparten 4. tilsett litt oksekraft/buljong 5. smak til med salt pepper og timian 6. ha på litt fløte og jevn på med smør.
Sauterte grønnsaker: 1. grønnsakene forvelles i kokende vann med salt i 2. smør smeltes i stor panne eller kjele 3. det er viktig med god varme. 4. Grønnsakene has oppi og krydres med salt og pepper 5. Rist godt og server
|
|
Carpaccio av okse
Beskrivelse: |
 |
Antall porsjoner: 4
|
|
Ingredienser: |
|
ca 200 g oksekjøtt i løvtynne skiver (mørt, fra filetene) 1 fedd hvitløk 2 dl olivenolje (extra virgin) noen dråper sitronsaft pr. tallerken fersk parmesanost grovhakket pepper
|
|
Tilberedning: |
|
Skjær kjøttet i løvtynne skiver Lettere hvis kjøttet er halvfrosset. Varm opp olivenoljen med hakket hvitløk. La det bli kaldt. Fordel oljen m/ hvitløk på tallerkenene. Legg skiver av kjøtt oppå. Drypp med sitrondråper. Legg noen skiver med parmesan på kjøttet. Krydre med pepper etter smak.
Retten kan med fordel lages noen timer før servering. Vent med osten til retten skal serveres.
|
|
Side 1 / Side 2 / Side 3
Tilbake til oppskrifter
|