AnnetScampi med chili og honning Beskrivelse: |  | Dette er godt!
| | Ingredienser: | | ca. 300 g fryste, rå scampi uten skall 1 løk 1 stor hvitløkbåt 1 chilipepper 1 gul paprika 1-2 ss olivenolje 2 ss soyasaus 1-2 ss blanding av sitronsaft og flytende honning 1 1/2 dl tomatpurre
Smak til med: salt og pepper
Tilbehør: kokt ris og bagetter soyasaus
| | Tilberedning: | | Rens scampiene fri for skall og snitt langs ryggen slik at du fjerner den mørke randendette fører også smaken av krydderet inn i scampien
Rens og skjær grønnsakene i små biter.
Bland tomatsausen med sitronsaft, soya og honning.
Varm opp oljen i en stekepanne med høye kanter eller i en wok.
Legg i de tinte scampiene og løken.
Fres det på sterk varme i noen minutter.
Tilsett paprika og chilipepper og fres det ytterligere et par minutter.
Hell i tomatsausblandingen.
La det hele koke opp og småputre på svak varme under omrøring i 1-2 min. Smak til med salt og pepper.
| |
GulasjsuppeBeskrivelse: |  | Denne nasjonale suppa er god som egen rett
| | Ingredienser: | | 500-750 g. suppekjøtt av okse uten ben 2 ss. matolje 2 store løker 2 ss. smør 2 hvitløksbåter 1 ss. paprikapulver 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 fersk chili ca. 7 dl. vann 2 ts. karve 1 boks hele tomater 2 poteter
| | Tilberedning: | | Skjær kjøttet i små biter. Brun kjøttet i oljen. Ta opp kjøttet og legg det på et fat.
Skrell og skjær løken i skiver. Fres løken i smør i samme gryte som du brunet kjøttet. Press og tilsett hvitløken og paprikapulveret.
Skjær paprikaene i skiver og chilien i små biter. Legg kjøttet tilbake i gryten og hell over vannet. Tilsett paprikaene, chilien, salt, karve og de hermetiske tomatene.
La suppen småputre under lokk til kjøttet er mørt (ca. 2 timer. Skum av suppen mot slutten. Tilsett de oppskjærte potetene og la suppen koke i ytterligere 30 minutter. Smak til med evt. mer krydder.
Server gjerne med en klatt crème fraîche eller rømme. og ferske baquetter
| |
Lakseburgere med røkt JarlsbergBeskrivelse: |  | Kan dette få barna til å like fisk ?
| | Ingredienser: | | 100 g smør 3,5 dl melk 50 g gjær 1 strøken ts salt 1/2 k g hvetemel 1/2 ts sesamfrø egg til pensling
Burgere: 600 g laksefilet uten skinn og ben 2 1/2 ts salt 2 ss potetmel 1/2 ts hvit pepper 2 ts finklippet persille 2 ts finklippet gressløk 3 ts finhakket løk 1 1/2 dl kremfløte smør til steking
Marinerte tomater: 400 g (plomme-) tomater 1 dl olivenolje 1/2 ts salt 2 ts tomatpurè 1 ts finklippet frisk timian 2 ts (lagert) rødvinseddik 1/2 skrelt hvitløksfedd 1 klype hvit pepper 400 g røkt Jarlsbergost i skiver 100 g finhakkede sylteagurker 100 g finhakket løk salat
| | Tilberedning: | | Still stekeovnen på 200°C. Smelt smøret og bland med melken. Løs gjæren opp i væsken. Bland inn salt og bakepulver. Spe med mel til en god deig. La deigen få heve i bollen på et lunt sted til dobbel størrelse. Kna den godt gjennom og trill ut pene, små boller. Sett bolene på smurt bakeplater og la dem heve ca. 20 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø. Sett bollene inn i den varme ovnen. Steketiden er ca. 20 minutter.
Burgere: Ha fisken i biter. De skal være ganske grove (0,5 x 0,5 cm). Rør det sammen.
| |
Surkål Ingredienser: | | 750 g hodekål 2 stk. eple 1 ts salt 2 ts karve 2 ½ dl kjøttkraft 2 ts eddik 2 ts sukker
| | Tilberedning: | | Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft.
Kok opp og la alt trekke i ca. 45 / 60 minutter. Rør godt innimellom.
Smak til med eddik og sukker.
| |
Løksaus Ingredienser: | | 1 stk. finhakket løk 5 dl kraft fra kjøttet 2 ss siktet hvetemel margarin 2 ts eddik 3 ts sukker
| | Tilberedning: | | Kok opp hakket løk og kraft. lag veloute La sausen trekke i ca 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper
| |
KyllingfrikassèIngredienser: | | 1 kylling eventuelt lår av kylling 1 ts salt 4-5 pepperkorn 1 laurbærblad 2-3 gulrøtter til garnityr 4 store
Frikassésaus: 2 ss hvetemel 2 ss margarin kyllingkraft kremfløte evt. litt presset sitron kruspersille
| | Tilberedning: | | Del kyllingen. Legg stykkene i en kjele. Hell på kokende vann til det såvidt dekker. Ha i krydder og det grønne av purre og selleri. La kjøttet trekke ca. 30 minutter.
Ta kjøttet opp. Fjern gjerne skinn og ben. Kok grønnsakene i kraften. Lag en veloute saus Smak sausen til med salt, pepper og en skvett kremfløte ( kan sløyfes ) . Litt presset sitron smaker også godt. Ha kjøttet tilbake i sausen og la det blir varmt. Dryss over grønnsakene. Server med poteter.
| |
RømmegrøtIngredienser: | | 5 dl Rømme 120 gr Hvetemel ( ca ) 5 dl Melk Salt Sukker
| | Tilberedning: | | Rømmen kokes i 10 minutter under lokk på svak varme. Rør av og til. Tilsett så litt av melet og rør slik at rømmen skiller seg. Ta ut smøret og ta vare på til servering. Ha i resten av melet og lag jevning. Tilsett så melken og rør til grøt. La småkoke i 10 - 15 minutter . Tilsmak med salt og sukker. Server med smør sukker og kanel.
| | Tilbake til oppskrifter
|