SjømatKveite fra ovnBeskrivelse: |  | En nydelig fisk til fest
| | Ingredienser: | | 700-800 g kveiteskiver eller filét av kveite 2 purre 4 gulrøtter 1 1/2 dl fløte 1 1/2 dl fiskekraft 1 dl reven ost salt sitronpepper
| | Tilberedning: | | Rens og skjær purre og gulrøtter i 1 cm store terninger/ringer.
Smør en ildfast form og legg grønnsakene i. Strø salt og krydder på fisken og legg denne over grønnsakene. hell fløte og fiskekraft over.
Stekes i ovn ved 200 C
Server med poteter Duchesse - eller mandelpote purre.
| |
Blåskjell i hvitvin og fløteBeskrivelse: |  | Blåskjell er en fryd for øyet og smaksorganene
| | Ingredienser: | | (4 porsjoner)
2 kg. blåskjell 1 løk 2 fedd hvitløk 1 pytt fløte 1-2 dl. hvitvin 2 ss. smør Fersk persille
| | Tilberedning: | | Vask blåskjellene, fjern de blåskjellene som er ødelagt i skallet eller ikke vil lukke seg når du slår blåskjellet mot benken.
Hakk løken, press hvitløken. Fres dem i en stor gryte med smør. Hell på hvitvinen og kok den ned til det halve. Hell deretter i fløten og la også dette koke ned til det halve.
Deretter skal blåskjellene oppi gryta. Sett på lokk og la det koke i ca. 5-7 minutter eller til blåskjellene åpner seg. De som ikke åpner seg, må kastes.
Serves i dype tallerker, med baguetter
| |
Seibiff med løk Ingredienser: | | 500 gr seifilet salt og pepper 2 hele løk poteter gulrot
| | Tilberedning: | | Fileten skjæres i porsjon stykker. Vendes i mel tilsatt salt og pepper og brunes i margarin i steikepanne. Haes over i ildfast form . Løken skjæres i skiver og brunes i panne. Haes over fisken i forma . Deglaser panna og ha glace over fisken. Bakes ferdig i ovn på 160 grader ( ca 10 minutter ) Server med råkost salat og kokte poteter eller potet purre.
| |
Fiskeboller i Karry sausIngredienser: | | (fiskeboller) 500 gr fiskefilet ½ ts salt 1 ss potemel 3,5 dl melk pepper evt. muskat
(Karrysaus) 2 ss hvetemel 2 ss margarin 5 dl fiske kraft karry 2 dl melk
| | Tilberedning: | | Fisken males 2 ganger . Haes i food prosessor og kjøres med saltet. Spe med melk og tilsett potet mel til slutt. Tilsmak med krydder. Påse at alt er kaldt Lag ei prøvebolle for å sjekke konsistens. Og smak. Bollene formes med skje og trekkes i kraft. Sviss karry i margarinen, lag jevning av smøret og mel. Tilsett fikekraft og la småkoke . Tilsmak med melk , salt og pepper. La fiske bollene trekke i sausen 5 minutter før servering
| | Tilbake til oppskrifter
|